مچ دست یکی از پیچیدهترین ساختارهای استخوانی و تاندونی را دارد و تمام عناصر حیاتی اعم از عروق، اعصاب، تاندونها و عضلات ظریفی که در حرکت دست نقش دارند از مچ دست عبور میکنند. شکستگی مچ دست یکی از شکستگیهای رایج است که عموماً به دلیل افتادن و سقوط روی مچ دست، آسیبهای ورزشی و در نهایت تصادف با وسایل نقلیه موتوری روی میدهد. تشخیص شکستگی مچ دست به دلیل ظریف بودن استخوانچههای آن دشوار است و به دلیل اهمیت مچ دست میتواند بسیار مهم باشد. شکستگیهای مچ دست با استفاده از ترکیبی از مطالعات تشخیصی مانند اشعه ایکس و یک معاینه پزشکی تشخیص داده میشوند. خوشبختانه پیشرفت های بسیار خوبی در زمینه پزشکی موجب ارتقای شگفت انگیز قابلیت ها و امکانات تجهیزات عکس برداری شده است. در حال حاضر تجهیزات رادیولوژی پرتابل (قابل حمل) می باشند. تجهیزاتی که به واسطه سبکی و ابعاد به مراتب کوچک تر در مقایسه با گذشته امکان ارائه ی حساس ترین خدمات پزشکی را به صورت سیار مقدور ساخته است. به طور خلاصه در فرآیند رادیولوژی در منزل، کارشناس رادیولوژی به خانه شما مراجعه کرده، تجهیزات عکس برداری را آماده می کند، عملیات رادیوگرافی را طبق دستورات پزشکی، انجام داده و پس از اتمام کار، تصاویر را چاپ شده به شما تحویل میدهند.
گروه خدمات درمانی در منزل امید ارائه دهنده خدمات شبانه روزی رادیولوژی و رادیوگرافی در منزل به شهروندان کرج و تهران (در همه مناطق 22 گانه و می باشد. لطفا جهت هماهنگی خدمات پزشکی در منزل ویژه مناطق 22 گانه تهران با شماره تلفن 02146015770 ، هماهنگی کرج و سایر شهرها با شماره تلفن 02146015177 ، دفتر مرکزی و مدیریت موسسه خدمات پزشکی امید با شماره تلفن 91016923 - 021 ،تماس سریع 09105545790 ، و جهت پشتیبانی ، مشاوره و هماهنگی با این مرکز از طریق پیام رسانهای اینترنتی با شماره 09399545088 ارتباط برقرار نمایید.
دلایل و عوامل خطر رایج شکستگی مچ دست
حفاظ قرار دادن دست برای جلوگیری از افتادن، رایجترین علت شکستگی مچ دست است. در صورت موارد زیر، به احتمال بیشتری در معرض خطر شکستگی زند زبرین قرار دارید:
- اگر پوکی استخوان دارید، بیماری که استخوانهای شما را تضعیف میکند.
- اگر سالمند هستید.
- دارای توده عضلانی کم یا قدرت عضلانی ضعیف هستید، یا چابکی ندارید و تعادلتان ضعیف است (این شرایط باعث میشود که بیشتر مستعد افتادن و زمین خوردن باشید).
- راه رفتن یا انجام فعالیتهای دیگر روی برف یا یخ یا انجام فعالیتهایی که نیاز به حرکت بسیار زیادی رو به جلو دارند مانند اسکیت روی خط و اسکی.
- عدم دريافت کافی کلسيم يا ويتامين D
علائم شکستگی مچ دست
علائم مچ دست شکسته می تواند شامل موارد زیر باشد:
- درد، به خصوص در هنگام خم شدن مچ دست
- حساس به لمس
- ورم
- کبودی
- ناهنجاری مچ دست (باعث می شود مچ دست کج و خم به نظر برسد).
انواع شکستگی مچ دست
- شکستگی بدون جا به جایی: که در آن استخوان از جای خود خارج نشده است.
- شکستگی جابجا شده: که جدیتر است و باید به درستی شکستگی را جا انداخت که معمولاً شامل جراحی مچ دست میشود.
- خرد شدن استخوان: که شدیدترین نوع شکستگی استخوان است و باعث ناپایداری آن شود و معمولاً نیازمند جراحی است.
- شکستگی باز: هنگامی که استخوان از پوست بیرون زده و خطر عفونت آن وجود دارد.
عوارض عدم درمان شکستگی مچ دست
عوارض شکستگی مچ دست نادر است،؛ اما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- سفتی، درد یا ناتوانی مداوم. سفتی، درد یا ناراحتی در ناحیه آسیب دیده به طور کلی بعد از باز کردن گچ یا بعد از جراحی برطرف میشود. با این حال، برخی از افراد سفتی یا درد دائمی دارند.
- آرتروز. شکستگیهایی که تا مفصل امتداد مییابند ممکن است سالها بعد باعث آرتروز شوند.
- آسیب به عصب یا رگهای خونی. ضربه به مچ دست میتواند باعث آسیب به اعصاب و عروق مجاور شود.
- تشخیص شکستگی مچ دست با رادیوگرافی در منزل
- درصورتیکه دست شما دچار آسیب یا شکستگی شده باشد این نقاط در عکسی که رادیولوژیست به شما میدهد به رنگ روشن درمیآید.
مزایای استفاده از رادیولوژی در منزل
- کاهش خطرات ناشی از جابه جایی و انتقال بیمار به مراکز تصویر برداری
- انجام عکسبرداری در محیط امن و آرامبخش منزل
- حذف فرآیند انتقال بیمار به مراکز درمانی
- انجام رادیوگرافی در کوتاهترین زمان و دریافت گزارش بلافاصله بعد از انجام
- عدم تحمل خستگی و معطلی ناشی از ترافیک و صف انتظار در مراکز درمانی
آمادگی های رادیولوژی مچ دست
رادیولوژی مچ دست آمادگی خاصی نیاز ندارد. مطمئن شوید که تمامی زیورآلات دست و مچ دست خود را قبل از تصویربرداری در بیاورید. زیورآلات در رادیولوژی نمایش داده میشود و مانع ایجاد یک تصویر درست میشود. اگر باردار هستید به رادیولوژیست خود اطلاع دهید.
نحوه تهیه عکس رادیولوژی از مچ دست
پزشک از شما میخواهد بر روی تخت دراز بکشید یا در مواقعی به صورت نشسته این کار انجام میگیرد. بعد از این که پزشک رادیولوژیست دست شما را بر روی نقاط مربوطه با دستگاه تنظیم کرد، از شما میخواهد که هیچگونه فعالیتی نداشته باشید. درصورتیکه در این حین تکان بخورید و فعالیت داشته باشید تصویر به درستی درون کلیشهها به نمایش در نمیآید و رادیولوژیست مجدداً این تصویربرداری را تکرار خواهد کرد. با تابیدن اشعهی x به نقاط مربوطه، قسمتهایی که به رنگ سیاه درآمدهاند نور از آن قسمت ها توانایی عبور نداشته است و در قسمتهایی که در عکس به رنگ روشن درمیآید نور از آن نقاط عبور میکنند.
عوارض جانبی رادیوگرافی
رادیولوژی راهی سریع و ساده برای پزشک شما است تا عارضه های احتمالی که مچ دست شما را درگیر کرده است تشخیص دهد. رادیولوژی مچ دست مقدار کمی تشعشع به داخل بدن فرستاده می شود و به ندرت عوارض جانبی دارد. اگر باردار هستید ممکن است خطر تشعشعات، بیشتر باشد، لذا مطمئن شوید که رادیولوژیست شما از باردار بودن یا احتمال باردار بودن شما اطلاع دارد.
هزینه رادیوگرافی مچ دست در منزل
هزینه رادیولوژی در منزل توسط پارامترهای مختلفی حساب می شود و با توجه به نوع تصویربرداری و فاصله مرکز تا منزل بیمار این هزینه ها محاسبه می شود
طول درمان شکستگی دست
به طور کلی نمی توان به طور دقیق بیان کرد که مدت زمان جوش خوردن استخوان ها چقدر است؛ زیرا این موضوع به عوامل بسیاری از جمله بدن فرد وابسته است؛ اما به صورت میانگین بین 6 الی 8 هفته زمان احتیاج است تا بهبودی در استخوان ها حاصل شود.
مراقبت از مچ دست در برابر شکستگی
اگر پوکی استخوان دارید، توجه داشته باشید که استخوان شما بسیار ضعیف بوده و باکوچکترین ضربه به راحتی می شکند. همچنین جوش خوردن آن بعد از شکستگی بسیار سخت است. پس برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است حتماً به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت شما را بررسی کرده و به بهبود سلامت استخوان شما بپردازد.
گزینه دوم برای پیشگیری و جلوگیری از آسیب هایی مانند شکستگی مچ دست، انجام تمرینات فیزیوتراپی می باشد. ابتدا فیزیوتراپیست انواع مختلفی از ورزش ها، نرمش ها و تمرینات تقویتی را به فرد آموزش می دهد و کمک می کند تا استخوان های قوی تری داشته باشد و در برابر ضربه ها و فشارها کمتر دچار آسیب در ناحیه مچ دست شود.
استفاده از مچ بند به تسکین درد و ثابت نگه داشتن مفصل بسیار کمک کرده و بتوان جهت جلوگیری از آسیب های احتمالی از آن ها استفاده کرد. این مچ بند ها شامل موارد زیر می شوند:
- اسپلینت کوک اپ دست: این مچ بند مناسب کسانی می باشد که دچار دردهای مزمن و خفیف و حتی متوسط بوده و یا مفصل مچ و رباط دستشان آسیب دیده است. ساختار آن طوری هست که قسمت انگشت شست باز بوده و شست می تواند حرکت کند. این مچ بند برای شکستگی های بوکسورها، کشش مچ دست، پیچ خوردگی ها و آسیب های بافتی، جابه جایی ناگهانی و انقباض های شدید ماهیچه مچ دست از آن استفاده می شود.
- مچ بندهای کامپیوتری: امروزه استفاده از کامپیوتر و کار با آن افزایش پیدا کرده و افراد زیادی روزانه درحال کار با کامپیوتر هستند. مچ بندهای کامپیوتری برای حفاظت از مچ دست این افراد طراحی و تولید شده است. (استفاده از این مچ بند استرس و فشار وارد بر مچ دست را کاهش می دهد.)
- ارتز مچ دست: این نوع مچ بند برای ورزش مناسب و سبک می باشد و یک پوشش مناسب برای مچ دست است. این مچ بند قابلیت تنفس داشته و به راحتی و خیلی سریع باز و بسته می شود.
- بریس مچ دست مولر: این مچ بند برای انواع صدمات طراحی شده و یک مچ بند ایده آل است. همچنین دارای موادی با قابلیت تنفس می باشد.
- مچ بند قابل تنظیم: این نوع مچ بند، بسیار راحت و قابل تنظیم بوده و از مواد مشبک ساخته می شود.این مچ بند برای از بین بردن دردهای ناشی از پیچ خوردگی، جلوگیری از خطر آسیب و شکستگی مچ دست استفاده می شود.
مرکز خدمات پزشکی در منزل امید، یکی از بهترین ارائه دهندگان خدمات پرستاری، رادیولوژی و سونوگرافی در منزل ، از جمله انواع سونوگرافی های آقایان ، برای مناطق 22 گانه شهر تهران و استان البرز میباشد. لطفا جهت هماهنگی خدمات پزشکی در منزل ویژه مناطق 22 گانه تهران با شماره تلفن 02146015770 ، هماهنگی کرج و سایر شهرها با شماره تلفن 02146015177 ، دفتر مرکزی و مدیریت موسسه خدمات پزشکی امید با شماره تلفن 91016923 - 021 ،تماس سریع 09105545790 ، و جهت پشتیبانی ، مشاوره و هماهنگی با این مرکز از طریق پیام رسانهای اینترنتی با شماره 09399545088 ارتباط برقرار نمایید.
تلفن : 09399545088
نظرات کاربران درباره این مطلب :یحیی مهدوی [ 1402-08-23 ]
برای شکستگی مچ دست حتما باید از پین استفاده کرد یا با گچ گرفتن هم استخوان مچ دست جوش میخورد
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .