گفتاردرمانی روشی برای ارزیابی و درمان مشکلات ارتباطی و اختلالات گفتاری یا همان صحبت کردن است. این بیماری توسط آسیبشناسان گفتاری زبان (SLP) شناسایی و درمان میشود که اغلب به این فرآیند گفتاردرمانی میگویند.
از تکنیکهای مختلفی برای بهبود ارتباط در گفتاردرمانی استفاده میشود که این روشها متناسب با نوع اختلال زبانی بیمار تعیین میشوند تا فرآیند گفتاردرمانی برای کودکان و بزرگسالان انجام گیرد. همچنین بزرگسالان اغلب به دلیل آسیبها یا بیماریهایی مانند سکته مغزی، جراحیهای مربوط به آسیبهای مغزی و... نیاز به بهبود عملکرد گفتاری دارند. گفتار درمانی در منزل برای کودکان و بزرگسالانی که دچار مشکلات گفتاری هستند و توانایی مراجعه به کلینیک گفتاردرمانی را ندارند بسیار مناسب است. گفتار درمانی در منزل به مجموعه ای از شیوه های درمانی برای رفع مشکلات گفتاری که در منزل انجام می گیرند، گفته می شود. گفتار درمانی یکی از شاخه های توانبخشی است که برای کمک به افراد دارای مشکل تکلم و بلع توسعه پیدا کرده است و برای کمک به همه افراد در سنین مختلف روش های گوناگونی را ارائه می دهد و متخصص گفتار درمانی می تواند بهترین روش را برای کمک به هر فرد تشخیص داده و تجویز نماید.
مزایای گفتار درمانی
- گفتار درمانی نوعی توانبخشی است که به درمان و یا کاستن مشکلات زبانی، گفتاری و بلع کمک میکند.
- برقراری ارتباط با دیگران یکی از اساسیترین نیازهای هر انسانی است. گفتار درمانی به افراد در برقرار ارتباط کلامی و غیر کلامی کمک بسزایی میکند.
- ناتوانی در ادای صحیح کلمات، اشکال در جملهبندی، لکنت و ... از مواردی هستند که باعث کاهش اعتمادبهنفس در افراد میشوند و آنان را از بسیاری از موقعیتها محروم میکنند. گفتار درمانی به این دسته از افراد کمک میکند اعتمادبهنفس از دست رفته خود را بازیابی و بتوانند به شکلی مؤثر با دیگران ارتباط برقرار کنند.
- گفتار درمانی به کودکان سندروم داون، اتیسم و یا افراد دچار فلج مغزی کمک میکند تا با محیط پیرامون خود ارتباط برقرار کنند.
- در گفتار درمانی کودکان، گفتار درمانگر به والدین تمرینهایی را میآموزد که به وسیله آن میتوانند فرآیند درمان را در خانه نیز دنبال کنند و بهبود کودک سریعتر حاصل شود.
- گفتار درمانی فقط برای درمان اختلالات گفتاری و زبانی نیست بلکه به افرادی که به دلیل بیماری یا فلج صورت و دهان در زمینه بلع غذا مشکل دارند نیز کمک میکند تا با توانبخشی توانایی بلع غذا را بازیابی کنند.
چه کسانی به گفتار درمانی نیاز دارند؟
به طور کلی هر فردی که دچار اختلال در گفتار و زبان باشد به گفتار درمانی نیاز دارد. نیازهای گفتار درمانی براساس سن و سایر مشخصهها توسط گفتار درمانگر مشخص میشود. هر فرد براساس تشخیص گفتار درمانگر میتواند روشهای درمانی را آغاز کند. برخی از مواردی که به گفتار درمانی نیاز دارند به شرح زیر است:
- افراد دارای اوتیسم
- افراد دارای لکنت زبان
- افراد دارای کمتوانی ذهنی
- برخی از مبتلایان به بیماریهای سرطان حنجره یا زبان
- کودکانی که در گفتار تأخیر دارند
- افرادی که دچار آسیب مغزی شدهاند
- افراد دارای مشکلات شنوایی
- افرادی که در بلع مشکل دارند
- افرادی که دارای اختلالات صوتی هستند و موارد بسیار دیگر...
گفتاردرمانی کودکان در منزل
گفتار درمانگر تمام حیطه های رشد گفتار و زبان کودک شما را بررسی میکند تا بفهمد در چه حیطه هایی تأخیر وجود دارد. این کار با مقایسهی عملکرد کودک شما با رشد عادی انجام می شود؛ یعنی بررسی اینکه یک کودک عادی در آن سن قادر به انجام چه کارهایی است. تمرین ها و فعالیت های گفتار درمانی بر اساس اختلال، سن و نیاز های کودک شما میتوانند متفاوت باشند. طی یک جلسه گفتار درمانی، درمانگر ممکن است:
- با بازی، مکالمه، استفاده از اشیاء و کتاب ها در جهت شبیه سازی رشد زبانی با کودک شما ارتباط برقرار کند.
- صداها و هجا های صحیح را در حین یک بازی متناسب با سن کودک نشان دهد تا کودک ساخت صداهایی خاص را یاد بگیرد.
- راهکارها و تکالیفی را برای کودک و والدین در مورد نحوه انجام گفتار درمانی در خانه ارائه دهد.
گفتار درمانی بزرگسالان در منزل
بسیاری از بزرگسالان نیز به دلیل مشکلاتی که در گذشته داشته اند و یا بیماریهایی مانند سکته مغزی و... در گفتار و یا بلع دچار مشکلاتی میشوند. حل این مشکلات نیازمند مراجعه به گفتار درمانی است. درمان برای همه اختلالات گفتاری و زبانی در گفتار درمانی بزرگسالان ممکن است به طور کامل نتیجه بخش نباشد؛ اما باید بدانید بسیاری از بیماران پس از مراجعه به گفتار درمانی بزرگسالان شاهد پیشرفتهای محسوسی در درمان اختلالات گفتاری خود بودهاند.
در برخی از اختلالات گفتاری افراد ممکن از کودکی دچار این اختلال باشند؛ ولی به دلیل عدم درمان آن همچنان در بزرگسالی هم از آن رنج میبرند. یکی از شایعترین این اختلالات لکنت زبان است که غالباً در کودکی به دلایل مختلف بروز میکند. لکنت زبان اگر در کودکی درمان نشود در بزرگسالی نیز فرد را آزار خواهد داد. گفتار درمانگر بزرگسالان در زمینه لکنت نیز به فرد کمک میکند تا بتواند این اختلال را به میزان زیادی بهبود بخشد؛ بنابراین باید گفت گفتار درمانی به درمان بسیاری از اختلالاتی که از کودکی با فرد همراه بوده است نیز کمک میکند. شیوه درمانی در گفتاردرمانی بزرگسالان پس از بررسیهای مختلف توسط گفتار درمانگر تعیین میشود.
موسسه خدمات پزشکی در منزل امید ارائه دهنده خدمات شبانه روزی انواع رادیوگرافی از جمله رادیوگرافی شکستگی بینی در منزل به شهروندان کرج و تهران (در همه مناطق 22 گانه و می باشد. شما می توانید از طریق تماس با شماره تلفن 02146015770 ، هماهنگی کرج و سایر شهرها با شماره تلفن 02146015177 ، دفتر مرکزی و مدیریت موسسه خدمات پزشکی امید با شماره تلفن 91016923 - 021 ، تماس سریع 09105545790 ، و جهت پشتیبانی ، مشاوره و هماهنگی با این مرکز از طریق پیام رسانهای اینترنتی با شماره 09399545088 ارتباط برقرار نمایید.
تلفن : 09399545088
نظرات کاربران درباره این مطلب :ملیحه میرزایی [ 1402-05-02 ]
برای کودکان هم گفتاردرمانی در منزل انجام میدید ؟ محدوده تهران و کرج هم هستید؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .