صفحه اصلی / مطالب و مقالات / خدمات پزشکی در منزل امید / تزریق کورتون به کمر؛ مزایا،عوارض و مراقبت های لازم
تزریق کورتون به کمر؛ مزایا،عوارض و مراقبت های لازم

یکی از متداول‌ ترین و موثرترین راه‌هایی که برای کاهش درد و التهاب کمر و ستون فقرات توصیه می‌شود، تزریق کورتون به کمر است. معمولاً پزشکان برای بیمارانی که دچار فتق دیسک، تنگی کانال نخاعی و آرتروز هستند، این روش را تجویز می‌کنند. به طور کلی داروی کورتیکواستروئید، به سبب دارا بودن خاصیت ضد التهابی قدرتمند، تورم و فشاری که بر روی اعصاب کمر وارد شده است را کاهش می‌دهد. بنابراین بیمارانی که از درد مزمن کمر رنج می‌برند، تسکین پیدا می‌کنند. البته تزریق کورتون، یک درمان موقت است؛ اما برای کسانی که از درمان‌های دیگر جواب نگرفته‌اند، یک راهکار مفید و موثر به شمار می‌رود. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا در مورد تزریق کورتون به کمر، مزایا، عوارض و مراقبت‌ های لازم، نکاتی را با شما در میان بگذاریم.

آنچه در این مطلب میخوانید

تزریق کورتون به کمر چیست؟

یکی از شیوه‌های درمانی که برای کاهش درد و التهاب ستون فقرات تجویز می‌شود، تزریق کورتون است. کورتون یا کورتیکواستروئید، یک نوع داروی ضد التهاب قدرتمند است. با تزریق این دارو، التهاب بدن کاهش پیدا می‌کند و همین موضوع درد و فشاری که بر روی کمر و ستون فقرات وجود دارد را کاهش می‌دهد. این دارو به سرعت درد کمر را کاهش می‌دهدy اما اثرات آن موقتی است. تزریق کورتون برای کمر درد، به عنوان یکی از روش‌های غیر تهاجمی برای تسکین درد کمر به شمار می‌رود. به خصوص برای کسانی که به صورت مزمن و طولانی مدت از درد کمر رنج می‌برند، مناسب است.

مزایای تزریق کورتون به کمر

تزریق کورتون به کمر، فواید و مزایایی دارد و بسیاری از بیماران برای رفع دردهای آزار دهنده کمر و ستون فقرات خود، به سراغ کورتون درمانی می‌روند. در ادامه مطلب، برخی از مزایای تزریق کورتون به کمر را با شما در میان می‌گذاریم:

عکس تزریق کورتون به کمر

کاربرد های تزریق کورتون به کمر

در حال حاضر پزشکان از کورتون درمانی برای رفع بسیاری از دردها و مشکلات بیماران استفاده می‌کنند. به عنوان مثال کورتون برای بیمارانی که به فتق دیسک مبتلا هستند، مناسب است. در این بیماری ماده ژله‌ای درون دیسک بیرون می‌آید و چون با اعصاب نخاعی در تماس قرار می‌گیرد، بیمار درد و ناراحتی زیادی را تجربه می‌کند. کورتون این التهاب، ورم و درد را کاهش می‌دهد. افرادی که دچار بیرون زدگی دیسک هستند هم می‌توانند از کورتون برای کاهش درد خود استفاده کنند. چون در این حالت مهره ستون فقرات به دیسک فشار وارد کرده و باعث تنگی کانال نخاعی و فشار بر روی اعصاب نخاعی می‌شود. کورتون درمانی می‌تواند برای مدتی این درد را کاهش دهد. یکی دیگر از کاربردهای کورتون درمانی، بیماری تخریبی دیسک است. زمانی که دیسک دچار تخریب یا فرسودگی شود، درد زیادی ایجاد می‌شود و این تزریق، به تسکین درد آن کمک می‌کند. کورتون درمانی برای کاهش درد ریشه عصب و سیاتیک هم مناسب است.

مقایسه تزریق کورتون به کمر با سایر روش های درمان کمر درد

کورتون درمانی، یکی از شیوه‌های نوین علم پزشکی است که از طریق آن، می‌توانید کمردرد را تسکین دهید. این شیوه، در قیاس با سایر روش‌ها، مزایا و معایبی دارد. به عنوان مثال کورتون در قیاس با عمل جراحی، کم‌تهاجمی است و برای بیمارانی که به هر دلیلی نمی‌خواهند عمل جراحی انجام دهند، یک گزینه مناسب است. البته فراموش نکنید که کورتون درمانی یک گزینه موقت است و گاهی باعث ایجاد عوارض آلرژیکی شده و در در طولانی مدت، کاهش تراکم استخوان را به وجود می‌آورد. درمان‌های دیگر مانند فیزیوتراپی، با ارائه تمرینات و تکنیک‌های مناسب، از عود درد جلوگیری می‌کنند و دامنه حرکتی بیمار را افزایش می‌دهد. استفاده از داروهای مسکن و ضد التهاب، روش دیگری برای درمان کمر درد است که گاهی باعث ایجاد عوارض گوارشی، کلیوی و قلبی می‌شوند؛ این داروها نیز یک درمان موقت به شمار می‌روند.

نحوه تزریق کورتون به کمر

برای تزریق کورتون، ابتدا بیمار بر روی شکم خود دراز می‌کشد. پزشک پوست بیمار را با بتادین یا الکل ضد عفونی می‌کند. سپس از اشعه ایکس برای مشاهده ناحیه مورد نظر استفاده می‌کند. در ادامه یک بی‌حس کننده موضعی به پوست تزریق می‌کند که بیمار احساس درد نداشته باشد. در ادامه یک سوزن نخاعی توسط فلورسکوپی به محل مورد نظر هدایت می‌شود. در این مرحله پزشک یک رنگینه مخالف به فضای اپیدورال پخش می‌کند تا توسط آن محتویات تزریق را بررسی کند. پس از آن که محتویات تزریق انتشار و تایید شدند، سپس داروی استرورئید را به بیمار تزریق می‌کند.

آمادگی های قبل از تزریق کورتون به کمر

برای آن که اقدام به تزریق کورتون به کمر کنید، باید آمادگی‌های لازم را داشته باشید که ما در این قسمت به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. ابتدا باید با پزشک یک ملاقات داشته باشید و او با معاینه دقیق، به این تشخیص برسد که آیا این روش برای شما مناسب است یا خیر؟
  2. تمام آزمایشاتی که پزشک برای شما در نظر گرفته (به خصوص آزمایش تصویربرداری مانند سی تی اسکن و ام آر آی) را حتماً انجام دهید.
  3. ممکن است پزشک از شما بخواهد که برخی از داروها (مانند داروهای رقیق کننده خون) را به صورت موقت قطع کنید.
  4. در روز تزریق بهتر است یک همراه داشته باشید تا اگر دچار سرگیجه یا احساس ضعف شدید، به شما کمک کند.
  5. اگر به داروهای کورتون یا هر داروی دیگری حساسیت دارید، باید پزشک را در جریان بگذارید.
  6. اگر هر نوع بیماری دارید یا داروی خاصی مصرف می‌کنید، باید به پزشک اطلاع دهید.

مراقبت های بعد از تزریق کورتون به کمر

پس از آن که کورتون درمانی انجام شد، باید به خوبی از خود مراقبت کنید. این مراقبت‌ها به شما کمک می‌کنند تا هر چه زودتر سرپا شوید و به امور روزمره خود رسیدگی کنید. ما در این قسمت برخی از مهم‌ترین مراقبت‌های پس از تزریق کورتون به کمر را با شما در میان می‌گذاریم:

  1. اگر پزشک برای شما فیزیوتراپی کمر یا حرکات اصلاحی در نظر گرفته، به صورت منظم و مستمر آن‌ها را انجام دهید.
  2. در دوره نقاهت پس از کورتون درمانی، از انجام حرکاتی مانند چرخش یا خم و راست شدن ناگهانی پرهیز کنید.
  3. اگر پزشک داروی مسکن یا ضد التهاب برای شما تجویز کرده است، حتماً آن‌ها را سر وقت مصرف کنید.
  4. بهتر است بعد از کورتون درمانی، 24 ساعت استراحت کرده و هیچ فعالیت سنگینی انجام ندهید.
  5. اگر بعد از تزریق دچار درد و ورم شدید، از کمپرس یخ برای کاهش درد و ورم خود استفاده کنید.
  6. اگر شاهد هر نوع عارضه یا درد شدید بودید، حتماً پزشک را در جریان قرار دهید.

عوارض تزریق کورتون به کمر

تزریق کورتون به کمر، با وجود آن که درد و التهاب را کاهش می دهد، اما ممکن است عوارضی با خود به همراه داشته باشد. از جمله این عوارض می‌توان به خونریزی، عفونت و حساسیت اشاره کرد. به ندرت برخی از بیماران ممکن است با آسیب عصبی یا فلج مواجه شوند. البته این امر در صورتی رخ می‌دهد که پزشک مهارت و تخصص کافی برای این تزریق را نداشته باشد. برخی از بیماران به صورت موقت دچار بی‌حسی و ضعف می‌شوند. گاهی قند خون آن‌ها بالا می‌رود و دچار نوسانات خلقی می‌شوند که تمام این‌ها موقتی هستند. بعضی از بیماران ممکن است در ناحیه درد احساس درد نمایند که با مصرف داروهای مسکن، این درد کاهش می‌یابد. در هر صورت با مشاهده هر نوع علائم غیر عادی، حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید.

سوالات رایج درباره تزریق کورتون به کمر

1- چه افرادی می‌توانند از تزریق کورتون به کمر بهره ببرند؟
افرادی که به دردهای مزمن کمر، فتق دیسک، تنگی کانال نخاعی، آرتروز یا عفونت‌های ملتهبی مبتلا هستند می‌توانند از تزریق کورتون به کمر در منزل یا بیمارستان استفاده کنند.
2- تزریق کورتون به کمر چه مدت اثر دارد؟
بعد از تزریق کورتون به کمر، یا بلافاصله و یا چند روز پس از آن، اثرات درمانی کورتون را مشاهده خواهید کرد. ماندگاری درمان آن بین چند هفته تا چند ماه است. البته این موضوع به شرایط بیمار، سبک زندگی او و شدت التهاب بستگی دارد.
3- چند بار می‌توان تزریق کورتون به کمر انجام داد؟
معمولاً پزشکان توصیه می‌کنند که کورتون را در طول سال 3 الی 4 بار تزریق کنید تا دچار عوارض جانبی آن مانند تراکم استخوان نشوید. همچنین مابین تزریقات، حتماً باید 2 الی 3 ماه فاصله وجود داشته باشد.
4- آیا تزریق کورتون به کمر می‌ تواند مشکل را به ‌طور دائم حل کند؟
هر چند تزریق کورتون به صورت موقت درد و التهاب کمر را کاهش می‌دهد، اما نمی‌توان به آن به چشم یک درمان دائمی برای کمردرد نگاه کرد. بسیاری از بیماران علاوه بر کورتون درمانی، نیاز به درمان‌های مکمل مانند فیزیوتراپی، تغییر در سبک زندگی و انجام تمرینات تقویتی دارند.

نتیجه گیری
در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که کورتون درمانی یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌توان از آن برای کاهش درد و التهاب کمر و ستون فقرات استفاده کرد. با این حال، برای تزریق کورتون به کمر، باید به یک پزشک متخصص حاذق و با تجربه مراجعه کنید. او با بررسی دقیق شرایط جسمانی شما، اقدام به تزریق کورتون به قسمت کمر می‌کند. تنها در این صورت است که می‌توانید از مزایای کورتون درمانی برخوردار شوید و از خطرات و عوارض آن در امان بمانید. با توجه به این که کورتون درمانی ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشد، حتماً پس از تزریق آن به خوبی از خود مراقبت کنید و اگر دچار عوارض جانبی شدید، به پزشک اطلاع دهید.

همچنین بخوانید : رادیولوژی کمر در منزل


تلفن : 09399545088

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
ارتباط با موسسه امید - خدمات پزشکی در منزل
با انواع رادیوگرافی آشنا شویدبا انواع رادیوگرافی آشنا شوید
تاریخ انتشار : 1402-07-07