با گسترش علم تصویربرداری پزشکی و به وجود آمدن روشهای جدیدتر در این حوزه، این علم یکی از علوم رو به رشد در جهان است که برای تشخیص بیماریها به کمک پزشکان میرود. یکی از روش های تصویربرداری پزشکی، روش Computed Tomography است که در اصطلاح عامیانه، عبارت کوتاه شدهی آن، یعنی «سی تی اسکن» به کار برده میشود. سی تی اسکن ریه، از تجهیزات اشعه ایکس ویژهای برای بررسی اختلالات یافت شده در دیگر آزمایشهای تصویربرداری استفاده میکند و به تشخیص علت سرفه غیرقابل توجیه، تنگی نفس، درد قفسه سینه، تب و دیگر علائمی که در سینه پدیدار میشوند، کمک میکند. سی تی اسکن ریه، سریع، بدون درد و دقیق است و احتیاجی به وارد کردن ابزار پزشکی به داخل بدن ندارد. از آنجا که سی تی اسکن ریه، قادر به تشخیص گرههای بسیار کوچک در ریه است، به طور ویژه برای تشخیص سرطان ریه در ابتدایی ترین مراحل آن مؤثر است. اگر از آن دسته افرادی هستید که نمی توانید به دلایلی از خانه خارج شوید و همچنین نیاز دارید تا خدمات اسکن ریه را دریافت کنید، می توانید از این قبیل خدمات پزشکی در منزل بهره ببرید.
اسکن ریه چیست؟
سی تی اسکن یا توموگرافی کامپیوتری یک آزمایش تصویربرداری بررسی پزشکی است که با استفاده از اشعه ایکس معمولی چندین عکس از داخل بدن تولید می کند . تصاویر مقطعی تولید شده در طی سی تی اسکن می توانند در چندین صفحه از نو قالب بندی شوند. توسط این روش حتی می توان تصاویر سه بعدی از داخل بدن تولید نمود و این تصاویر را بر روی مانیتور مشاهده کرد . تصاویر حاصل از سی تی اسکن از اندام های داخلی ، استخوان ها ، بافت نرم و رگهای خونی به ویژه از بافت های نرم و رگ های خونی جزئیات بیشتری نسبت به اشعه ایکس معمولی فراهم می کند . در اسکن ریه با استفاده از تکنیکهای مختلف از جمله تنظیم دوز تابشی می توان میزان اشعه مورد نیاز برای انجام سی تی اسکن از ریه را به طور قابل توجهی کاهش داد.
کاربرد اسکن ریه
- بررسی دقیق ناهنجاری های موجود در اشعه ایکس معمولی قفسه سینه
- به تشخیص علل علائم بالینی یا علائم بیماری قفسه سینه مانند سرفه ، تنگی نفس ، درد قفسه سینه یا تب کمک می کند.
- شناسایی یا ارزیابی میزان تومورهای به وجود آمده در قفسه سینه یا تومورهایی که از قفسه سینه به سایر قسمت های بدن گسترش یافته اند.
- ارزیابی این که آیا تومورها به درمان پاسخ می دهند یا خیر.
- ارزیابی آسیب قفسه سینه از جمله قلب ، رگ های خونی ، ریه ها ، دنده ها و ستون فقرات
- ارزیابی ناهنجاری های قفسه سینه که در معاینات سونوگرافی از جنین مشخص شده اند.
مزایای سی تی اسکن
سی تی اسکن یک روش تصویربردای با استفاده از اشعه ایکس و بر اساس پردازش دقیق اطلاعات توسط کامپیوتر است. مهمترین مزایای سی تی اسکن عبارتند از:
- سی تی اسکن یک روش تصویربرداری بدون درد و دقیق است. قبل از اختراع سی تی اسکن برای تصویربرداری دقیقتر بدن از عکس های رنگی مانند میلوگرافی، آنژیوگرافی و یا آرتروگرافی استفاده می شد. انجام این روش ها مستلزم ورود سوزن به ناحیه مورد نظر است که هم دردناک بوده و هم خطر بروز عفونت را به همراه دارد. سی تی اسکن این مشکلات را ندارد.
- سی تی اسکن میتواند استخوان ها، عروق و بافت های نرم درون بدن انسان و حتی درون این بافت ها را به دقت ببیند.
- تصاویر سی تی اسکن از رادیوگرافی معمولی بسیار دقیقتر بوده و جزئیات را به دقت نشان می دهد.
- انجام سی تی اسکن بسیار سریع است و این سرعت در موارد اورژانس بسیار کمک کننده می باشد.
- سی تی اسکن کمتر از ام آر آی به حرکت بیمار حساس است. گرچه در هر دو روش بیمار نباید حرکت کند و حرکت بیمار موجب تار شدن تصویر میشود؛ ولی این حساسیت رد سی تی اسکن کمتر است.
- برخلاف ام آر آی میتوان با وجود داشتن دستگاه های پزشکی مانند پیس میکر و یا سمعک، سی تی اسکن را انجام داد.
- از سی تی اسکن می توان برای انجام بیوپسی و نمونه برداری از بافت های بدن استفاده کرد. متخصص رادیولوژی می تواند در حالیکه بیمار روی تخت سی تی اسکن دراز کشیده است محل دقیق نمونه برداری را مشخص کرده و با یک سوزن نمونه مورد نظر را از بافت مربوطه تهیه کند.
- بعد از انجام سی تی اسکن هیچ اشعه ای درون بدن بیمار باقی نمانده و یا از او ساطع نمی شود.
روش انجام اسکن ریه در منزل
برای انجام سی تی اسکن ریه ، بیمار بر روی تخت به پشت دراز می کشد . در این حالت ممکن است از کمربند یا بالشتک هایی برای حفظ وضعیت صحیح و بی حرکت ماندن بیمار در طول اسکن استفاده شود . در حین اسکن ممکن است از بیمار خواسته شود که برای چند ثانیه نفس خود را حبس کند . در این حالت هر حرکتی از جمله تنفس و حرکات بدن می تواند منجر به مصنوعات روی تصویر شود.
آمادگی جهت سی تی اسکن ریه
بسته به نوع بخشی که مورد اسکن قرار میگیرد ممکن است از شما خواسته شود موارد زیر را انجام دهید:
- درآوردن همه و یا بخشی از لباسها و پوشیدن لباس بیمارستان
- برداشتن اشیاء فلزی همچون کمربند، جواهرات، دندان مصنوعی و عینک که ممکن است با نتایج حاصل تداخل داشته باشد.
- خودداری از خوردن و آشامیدن چند ساعت قبل از انجام سیتیاسکن
اسکن ریه در منزل برای چه افرادی مناسب است؟
- افراد سالمند
- بیمارانی که توانایی حرکت ندارند
- افراد مبتلا به سکته مغزی یا آسیب نخاعی
- بیماران مبتلا به شکستگی لگن و…
- برای بیماران آسمی زمان آلودگی هوا
- بیمارانی که در منزل بستری و دارای وزنه در پا (Traction)
عوارض جانبی اسکن ریه
سی تی اسکن به هیچ وجه فرآیند دردناک و پیچیدهای نیست و در اغلب اوقات هیچ عوارضی برای فرد بیمار بهوجود نخواهد آمد؛ اما گاهی اوقات و در کمتر از 10 درصد مواقع بیمار ممکن است بیمار با عوارضی مواجه شود که شایعترین آنها عبارتند از:
- حالت تهوع
- استفراغ
- خارش
- جوش
- سرگیجه
- سرفه
- آبریزش بینی
هزینه اسکن ریه در منزل
هزینه اسکن ریه در منزل توسط پارامترهای مختلفی حساب می شود و با توجه به نوع تصویربرداری و فاصله مرکز تا منزل بیمار این هزینه ها محاسبه می شود.
مرکز خدمات پزشکی در منزل امید، یکی از بهترین ارائه دهندگان خدمات درمانی و تشخیصی مانند انواع رادیولوژی اعم از رادیولوژی کمر در منزل ، برای مناطق 22 گانه شهر تهران و کرج میباشد. لطفا برای دریافت مشاوره رایگان و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفنهای 09399545088 - 09105545790 - 91016923 - 021 در 24 ساعت شبانه روز اقدام فرمایید.
تلفن : 09399545088
نظرات کاربران درباره این مطلب :رحماندوست [ 1402-05-02 ]
سلام خواستم تشکر کنم از بابت زحمتهای آقای دکتر و تیم پزشکی خوبشون من اسکن ریه در منزل انجام دادم و بسیار راضی بودم محدوه شمال تهران بودم و ایشان زحمت کشیدند و تشریف اوردند
چهرازی [ 1402-05-02 ]
سلام با شماره ایی که گذاشتید چند بار تماس گرفتم میخواهم به صورت حضوری برای من اسکن ریه در منزل انجام بدید ساکن پونک هستم
مناجاتی [ 1402-05-02 ]
سلام . بنده تنگی نفس دارم و نمیتوانم در این هوای آلوده زیاد از خانه بیرون بروم میخواهم که اسکن ریه در منزل برای من انجام دهید سمت ولنجک هستم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .