سونوگرافی اینترونشن به عنوان یکی از پیشرفته ترین روشهای تصویربرداری پزشکی در دهه های اخیر، نقش بسزایی در تشخیص و درمان بیماری ها ایفا کرده است. در این روش که با استفاده از امواج صوتی بی خطر انجام می شود، امکان هدایت دقیق اقدامات درمانی مانند بیوپسی، تخلیه کیست ها، و تزریق داروها را فراهم شده است . با توجه به افزایش نیاز به روش های کم تهاجمی به دلیل ایمنی بالاتر در صنعت پزشکی، سونوگرافی اینترونشن به سرعت جایگاه ویژه ای در بین تکنیک های تشخیصی و درمانی پیدا کرده و به ابزاری کارآمد برای پزشکان در مدیریت بیماری های مختلف تبدیل شده است.
سونوگرافی اینترونشن چیست؟
رادیولوژی مداخلهای یا اینترونشنال یکی از شاخههای تخصصی رادیولوژی است که در آن با استفاده از دستگاههای تصویربرداری تشخیصی مثل دستگاه سونوگرافی، سی تی اسکن و امآرآی و فلوروسکوپی تشخیص صورت می گیرد. یکی از مزایای این روش این است که در روش سونوگرافی اینترونشن تنها یک برش بسیار کوچک و سطحی بر روی پوست بدن بیمار ایجاد می شود. استفاده از این روش را میتوان به صورت همزمان با تصویربرداری اعضا یا تزریق نیز انجام داد.
مزایای استفاده از سونوگرافی های اینترونشن
- کاهش درد
- کاهش زمان بستری
- کاهش میزان عفونت
- کاهش ریسک عمل جراحی
- بهبودی بیمار در زمان کوتاه تر
- کاهش خونریزی در حین عمل
- کاهش هزینه های درمانی
- کاهش موارد استفاده از بیهوشی
نحوه کسب آمادگی برای انجام سونوگرافی اینترونشن
قبل از انجام این تکنیک نیازی به آمادگی خاصی مشابه با جراحی باز نیست. فقط لازم است:
- قبل از عمل آزمایشات و عکسبرداریهای لازم انجام شود.
- بیمار به مدت 12 تا 18 ساعت قبل از انجام عمل چیزی نخورد.
- اگر بیمار داروی خاصی میخورد، حداقل یک هفته قبل از رادیولوژی مداخلهای اطلاع دهد.
- اگر فرد سیگار یا مواد مخدر مصرف میکند، باید رادیولوژیست را در جریان بگذارد.
- هنگام انجام رادیولوژی مداخلهای جواهرات و زیورآلات همراه بیمار نباشد.
- این تکنیک بعد از اتمام دوره قاعدگی انجام شود.
نحوه انجام سونوگرافی اینترونشن در منزل
با استفاده از سونوگرافی می توان بخشی از بدن را که برای درمان نیاز دارد، مشاهده کرد. ابزاری مانند سوزن، کاتتر (لوله) یا سیم را از طریق یک برش کوچک وارد بدن شما می کنند. هنگامی که این ابزار را درون بدن شما قرار می دهند برای رسیدن به ناحیه ای که نیاز به درمان دارد، صفحه ای را تماشا می کنند. انواع تصویربرداری و ابزارهایی که استفاده می کنند به شرایط خاص شما بستگی دارد. در طول درمان ممکن است آرام باشید، این بدان معناست که برای آرامش و تسکین درد دارو دریافت خواهید کرد؛ اما به احتمال زیاد به بیهوشی عمومی نیازی نخواهید داشت.
انواع روش های تشخیصی و درمانی در سونوگرافی های اینترونشن
-
بیوپسی یا نمونه برداری تحت تصویر برداری
بیوپسی یا نمونه برداری با دستگاه های تصویربرداری اشعه ایکس، یکی از روش های بسیار دقیق برای تشخیص انواع تومورها و ضایعات بدن است. در این روش، یک سوزن باریک تحت هدایت دستگاه های تصویربرداری وارد بافت مورد نظر می شود و نمونهای از آن یا تومورهای بافت را خارج میکند. این نمونه جهت بررسی به آزمایشگاه پاتولوژی منتقل میشود. امروزه بیوپسی جایگزین نمونه برداری با جراحی باز شده است.
-
استنت گذاری مجاری صفراوی
استنت گذاری فلزی، یکی دیگر از روشهای درمانی جهت رفع انسداد مجاری صفراوی می باشد که تحت هدایت دستگاه تصویر برداری همراه با بی حسی موضعی انجام می شود. بدین صورت که ابتدا توسط دستگاه تصویر برداری محل تنگی مشخص شده، سپس توسط فنر و بالن مخصوص مسیر مسدود شده باز شده و استنت فلزی در محل تنگی قرار داده می شود بدین صورت مسیر طبیعی صفرا به روده باز می شود.
-
RF دیسک
در این روش قسمت پارگی یا فتق دیسک توسط امواج رادیوفرکوئنسی ترمی می شود که تحت هدایت دستگاه تصویربرداری انجام می شود.
-
درناژ صفرا
بیمارانی که انسداد مجاری صفراوی باعث ایجاد زردی و خارش در آن ها گردیده است، کاتتر مخصوص تحت هدایت دستگاه تصویربرداری همراه با بی حسی موضعی در مسیر انسداد گذاشته می شود. در مواقعی که انسداد شدید باعث عدم امکان رد شدن کاتتر از طول تنگی شود، انتهای کاتتر به یک کیسه وصل شده و صفرا به بیرون از شکم هدایت می شود تا از تجمع صفرا در مجاری صفراوی جلوگیری شود .
-
درناژ آبسه
کاتتر گذاری آبسه های شکمی، لگنی و … تحت هدایت دستگاه تصویر برداری همراه با بی حسی موضعی به جهت خارج کردن آبسه و عفونت می باشد و توسط یک رابط به کیسه وصل شده و درناژ برقرار می شود. این کاتتر توسط نخ بخیه و فیکساتور روی پوست فیکس شده تا کاتتر خارج نشود. پس از تخلیه کامل آبسه و انجام تصویر برداری، جهت اطمینان کامل کاتتر از بدن خارج می شود .
-
تخلیه انواع کیست
کیست های شکمی، تخمدان، پستان، کبد و… تحت هدایت دستگاه تصویر برداری همراه با بی حسی موضعی توسط سوزن های مخصوص تخلیه کیست و جهت سیتولوژی به آزمایشگاه ارسال می شود.
-
آمبولیزاسیون در رادیولوژی اینترونشن
آمبولیزاسیون یا آمبولوتراپی، یک روش تقریباً نیمه تهاجمی است که از این روش برای مسدود کردن عروق، بند آوردن خونریزی یا پیشگیری از آن استفاده می شود. از کار انداختن ساختار هایی نظیر تومورها نیز یکی از موارد استفاده از آمبولیزاسیون است که با کاهش خون رسانی به بافت انجام می شود. در این روش، اجسام یا موادی تحت هدایت دستگاههای تصویربرداری وارد سیستم خونرسانی میشوند تا رگ مورد نظر را مسدود کنند. این اجسام و مواد شامل مواردی نظیر کویلها، اتانول، میکروسفرها مانند پلی ونیل الکل (PVA)، اسفنجهای ژلاتینی (ژل فوم) و … هستند.
مرکز خدمات پزشکی در منزل امید، یکی از بهترین ارائه دهندگان خدمات سونوگرافی در منزل ، رادیولوژی ، پرستاری و ... در منزل، برای مناطق 22 گانه شهر تهران و استان البرز میباشد. لطفا برای دریافت مشاوره رایگان و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفنهای 09399545088 - 09105545790 - 91016923 - 021 در 24 ساعت شبانه روز اقدام فرمایید.
نمونه برداری از جفت جنین
نمونه برداری از پرزهای جفتی جنینی یا همان CVS، جهت تشخیص ناهنجاری های ژنتیکی در طی زمان بارداری انجام می گیرد. این آزمایش تحت هدایت تصاویر سونوگرافی در هفته ی 11 ام الی هفته ی 14 ام انجام می شود. در ابتدا ماده بی حسی به مادر تزریق می شود و سپس بعد از آن سوزن نمونه برداری تحت هدایت سونوگرافی وارد دیواره ی رحم می شود و از جفت نمونه برداری می شود. با استفاده از این روش می توان مشکلات و بیماری هایی که ممکن است جنین به آن مبتلا باشد را تشخیص داد.
آمینوسنتز
آمینوسنتز، همان آسپیراسیون (aspiration) آسپیراسیون ریوی یک اصطلاح پزشکی در مورد موقعیتی است که در آن جسم یا غذا وارد نای و ریه های فرد می شود؛ اما معنی دیگری نیز دارد که در این بخش منظور ما از آسپیراسیون به یک روش پزشکی اطلاق می شود که طی آن پزشک از یک لوله مکش یا سرنگ برای خارج کردن مایعات غیر ضروری از بخشی از بدن فرد استفاده می کند.) مایع اطراف جنین برای تشخیص قبل از تولد است و تحت هدایت دستگاه سونوگرافی انجام می شود. بهتر است این کار در هفته های 14 ام الی 18 ام بارداری انجام شود.
آنژیوگرافی
آنژیوگرافی یکی دیگر از روش های نوین تصویربرداری برای تشخیص ناهنجاری های عروقی مانند انسداد، انوریسم، AVM و … می باشد. آنژیوگرافی، تحت هدایت دستگاه تصویربرداری همراه با بی حسی موضعی انجام می شود. این کار به این صورت انجام می شود که کاتتر مخصوص از کشاله ران راست وارد عروق مورد نظر شده و با تزریق ماده حاجب، تصاویر مورد نیاز گرفته می شود که ارزش تشخیصی دارد.
آمبولیزاسیون
این یک روش برای مسدود کردن عروق خون رسان به ناحیه مورد نظر مانند فیبروم رحم، همانژیوم و توده های عروقی که باعث عدم خون رسانی به ناحیه مورد نظر و در نتیجه باعث غیر فعال شدن آن ناحیه می گردد. در آمبولیزاسیون شریان پروستات، ابتدا تحت هدایت دستگاه تصویربرداری از طریق کشاله ران راست کاتتر مخصوص وارد شریان مورد نظر شده و پس از آنژیوگرافی و تهیه ی تصاویر لازم میکرو کاتتر وارد شریان مورد نظر شده و تزریق مواد مسدود کننده انجام می شود.
لیزر واریس
یکی دیگر از روش های غیر جراحی برای درمان واریس لیزر واریس می باشد که با عبور فیبر لیزر به داخل رگ معیوب و تاباندن اشعه لیزر، باعث انسداد مسیر رگ و حذف این ناحیه از شبکه خون رسانی و در نتیجه درمان واریس می شود.
آندوسکوپی
روشی بسیار کم تهاجمی است که به وسیله آندوسکوپ مخصوص وارد فضای پارگی دیسک شده و قطعات که باعث اثر فشاری بر روی نخاع می شود را خارج نموده و باعث آزاد شدن کانال نخاعی می شود.
نمونه برداری از تیروئید
معمولاً نمونه برداری از گره های تیروئید (ندول) با معاینه توسط پزشک انجام می پذیرد؛ اما در مواردی که این گره ها به خوبی قابل لمس نباشد و یا کوچک باشد و یا اینکه در عمق بافت تیروئید قرار گرفته باشد، با هدایت سونوگرافی توسط سوزن مخصوص نمونه برداری از تیروئید ، از این گره ها می توان نمونه برداری کرد.
کویل گذاری عروق معیوب
در مواقعی که در مسیر شریان، توده عروقی (که معمولاً مادرزادی هستند و رشد بسیار آهسته ای دارد) ظاهر شود، باعث اختلال در کیفیت زندگی فرد می شود. در این شرایط لازم است اقدامات درمانی خاصی صورت پذیرد. بدین ترتیب که ابتدا تحت هدایت دستگاه تصویربرداری از طریق کشاله ران راست، کاتتر مخصوص وارد توده عروقی می شود و پس از انجام آنژیوگرافی و تهیه تصاویر لازم توسط فنرها و چسب های مخصوص، توده عروقی بسته و از پارگی آن که می تواند سبب خونریزی شود جلوگیری به عمل آورد.
هزینه سونوگرافی های اینترونشن در منزل
هزینه سونوگرافی در منزل بسته به روش و شرایط تحت بررسی یا درمان، هزینه متفاوت است.
موسسه خدمات پزشکی در منزل امید، امکان را برای ساکنین تهران و البرز فراهم نموده است. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز، از طریق تماس با شماره تلفنهای 09399545088 - 09105545790 - 91016923 - 021 اقدام فرمایید.
تلفن : 09399545088
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تشخیص پانکراتیت یا التهاب پانکراس با سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1402-06-03تاریخ بروز رسانی : 1403-04-21 -
سونوگرافی اندام داخلی شامل چه مواردی میشود؟
تاریخ انتشار : 1402-05-15تاریخ بروز رسانی : 1403-04-21 -
سونوگرافی یکی از بهترین روشهای تشخیص کبد چرب
تاریخ انتشار : 1401-11-15تاریخ بروز رسانی : 1403-04-21 -
انجام سونوگرافی در منزل با قیمت مناسب توسط متخصص شبانه روزی
تاریخ انتشار : 1401-05-02تاریخ بروز رسانی : 1403-06-13 -
تخلیه آب ریه در منزل تحت گاید سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1401-07-13تاریخ بروز رسانی : 1403-05-31
نظرات کاربران درباره این مطلب :مسعود حکمتی [ 1402-06-25 ]
سلام شما نیرو تو همه زمینه های خدمات درمانی برای حومه تهران هم دارین
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .