یکی از مهم ترین اندام های دستگاه تنفسی در انسان ها ریه است. ریه ها که از ارگانهای تصفیه کننده به حساب می آیند مانند یک بافت اسفنجی هستند. زمانی که هوا را از طریق عمل دم وارد بدن می کنیم، هوا وارد حنجره و سپس نای می شود. آنگاه به نایژه های چپ و راست می رسد تا به داخل ریه ها هدایت شوند. نایژکها که بین نایژه و کیسه هوایی قرار می گیرند به حفره ها یا کیسه های هوایی میکروسکوپی کوچکی ختم می شوند که اکسیژن را از هوا جذب و به جریان خون منتقل می کنند و در بازگشت، ضایعات دی اکسید کربن را خون می گیرند و به ریه ها منتقل می کنند تا از طریق عمل بازدم از بدن خارج شوند. هر گونه خطا در این فرآیند پیچیده که تنها در عرضه ثانیه اتفاق می افتد می تواند منجر به آسیب شدید ریه شود. بیماری های ریوی نتیجه آسیب به حفره های کوچک کیسه های هوایی و نایژه (مسیرهای هوایی بزرگ ریه) می باشد. یکی از روشها جهت تشخیص بیماری و یا چکاپ ریه، رادیوگرافی قفسه سینه است. در این شیوه اندام مورد نظر در معرض اشعه X قرار گرفته و تصاویر از آن بخش ها تهیه می شوند. رادیوگرافی قفسه سینه میتواند سرطان، عفونت یا هوای جمع شده در فضای اطراف ریه را تشخیص دهد. همچنین از این آزمایش برای نشان دادن شرایط مزمن ریوی همچون آمفیزم یا فیبروز کیستیک و عوارض مرتبط با این شرایط استفاده میشود. خوشبختانه پیشرفت علم در حوزه پزشکی سبب ظهور تجهیزات عکسبرداری قابل حمل یا پرتابل شده است. تجهیزاتی که به واسطه ابعاد کوچک و وزن سبک، امکان ارائه حساسترین خدمات پزشکی را به طور سیار فراهم کردهاند. رادیوگرافی در منزل ، یکی از خدمات ویژه پزشکی بوده که دیگر ضرورت و نیازی به حضور بیمار در بیمارستان ها یا کلینیک های عکس برداری ندارد و کل فرایند رادیولوژی توسط متخصصین، در منزل خود فرد صورت می گیرد.
گروه خدمات درمانی در منزل امید ارائه دهنده خدمات شبانه روزی رادیوگرافی قفسه سینه در منزل به شهروندان استانهای البرز و تهران (در همه مناطق 22 گانه) می باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفنهای 09399545088 - 09105545790 - 91016923 - 021 در 24 ساعت شبانه روز اقدام فرمایید.
کاربرد رادیوگرافی ریه
پزشک به منظور بررسی و تشخیص هر گونه مشکل احتمالی در این ناحیه، عکس برداری از قفسه سینه را تجویز میکند. علائم بیماران عبارتند از:
- تنگی نفس و تنفس غیر طبیعی
- سرفههای مزمن و طولانی
- زخم، شکستگی یا درد در قفسه سینه
- تب
- سرطان ریه
- آمفیزم
- بررسی مسیر لولههای تنفسی
- بررسی وجود مایعات یا هوای جمع شده در ریهها
مزایای رادیوگرافی ریه در منزل
- خطرات ناشی از هرگونه انتقال و جابهجایی بیمار به مراکز درمانی تصویربرداری کاهش مییابد.
- هر نوع عکسبرداری در کنار خانواده و در محیط آرامبخش منزل برای بیمار انجام میشود.
- انتقال بیمار به بیمارستان و مراکز درمانی از برنامهی روزمرگی بیمار حذف میشود.
- رادیولوژی در سریعترین زمان ممکن و دریافت گزارش پزشکی بلافاصله پس از انجام رادیوگرافی قابل انجام است.
- عدم استرس بیمار و خستگی و همچنین معطلی بیمورد ناشی از صف انتظار و ترافیک در مراکز درمانی از نتایج رادیولوژی در منزل است.
- در زمان صرفهجویی میشود.
- حفاظت از افراد آسیبپذیر همچون سالمندان، معلولین، جانبازان و افراد مصدوم که دچار شکستگی شدهاند.
- ضریب ایمنی بدن بیماران افزایش مییابد.
اقدامات قبل از انجام رادیوگرافی ریه
قبل از انجام این تصویربرداری نباید هیچگونه وسیلهی فلزی مثل اکسسوریهای فلزی همچون گیره سر، گوشواره، عینک و غیره به همراه داشته باشید. همچنین احتمال هرگونه بارداری یا بیماریهای دیگر را قبل از انجام عکس برداری به پزشک خود اطلاع دهید. در صورت بارداری ممکن است انجام عکس برداری با تشخیص پزشک به تعویق بیفتد.
نحوه انجام رادیوگرافی ریه
در هنگام عکسبرداری، بدن شما بین دوربین اشعه ایکس و دستگاه ضبط کننده اشعه ایکس قرار می گیرد. ممکن است از شما خواسته شود تا در جهت های مختلف قرار بگیرید تا از هر طرف و از جلوی قفسه سینه عکس گرفته شود. گرافیهای ریه معمولاً از چند نما قابلبررسی هستند که عبارتند از:
1- نمای خلفی قدامی
PA View در این نما بیمار پوزیشن ایستاده دارد، کاست جلوی بیمار قرار گرفته و اشعه از پشت به جلو میتابد. این نما دقیقترین و شفافترین تصویر را از ریه به دست میدهد.
2- نمای قدامی خلفی
AP View در این نما کاست پشت بیمار قرار گرفته و اشعه از جلو به پشت میتابد و پوزیشن بیمار خوابیده با نشسته است.
3- نمای جانبی
Lat View در این نما که به منظور بررسی دقیق تر اعضای پشت ستون فقرات استفاده میشود، بیمار به پهلو ایستاده، دستها را بالا برده و کاست سمت چپ یا راست وی قرار میگیرد.
عوارض رادیوگرافی ریه
مقدار تابش حاصل از اشعه ایکس بسیار پایین است. این مقدار حتی پایینتر از مقدار تابشی است که از محیط اطراف به شما وارد میشود.اگرچه مزیت این رادیوگرافی بیشتر از خطرات آن است، ممکن است یک پیشبند محافظ به شما داده شود. اگر باردار هستید یا احتمال میدهید باردار باشید، باید به پزشک اطلاع دهید. این فرآیند میتواند به روشهایی انجام شود که از شکم شما در برابر تابش محافظت گردد.
رادیوگرافی افراد چاق و با وزن بالا، از جمله روشهای تشخیصی است که در مراکز رادیولوژی به سختی انجام می شود . در واقع پذیرش بیماران چاق به دلیل امکان خرابی و استهلاک دستگاه های رادیولوژی، امری دشوار است. با این وجود، موسسه خدمات پزشکی در منزل امید، امکان انجام رادیوگرافی بیماران با وزن بالا در منزل را برای ساکنین تهران و البرز فراهم نموده است. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز، از طریق تماس با شماره تلفنهای 09399545088 - 09105545790 - 91016923 - 021 اقدام فرمایید.
تلفن : 09399545088
نظرات کاربران درباره این مطلب :ساناز لطفی [ 1402-07-13 ]
سلام من بعد زایمان دومم دچار تنگی نفس و افتادگی دریچه شدم دو بار بیهوش شدم میخام در منزل برام رادیوگرافی انجام بشه چه محدوده هایی هستید
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .