فشار خون همان نیرویی است که خونهای جاری به دیواره رگ وارد میکند. این فشار وارد شده بر شریانها توسط ضربان قلب ایجاد میشود. عوامل مختلفی همچون حرکت کردن، خوابیدن، استراحت، دویدن و انجام فعالیت روزمره میتواند باعث بالا و پایین شدن فشارخون شود. فشار خون پایین که در اصطلاح پزشکی به آن هایپوتنشن (Hypotension) میگویند، افت فشار خون در حالت ماکزیمم کمتر از 9 و مینیمم کمتر از 6 میلیمتر جیوه (mm Hg) است.
- از چه عددی فشار خون پایین است؟
- به چه علت فشار خون پایین میاد؟
- علائم فشار خون پایین
- اگر فشار خون پایین باشد چکار کنیم؟
- ایا فشار خون پایین باعث تپش قلب، تهوع، تشنج ، خواب آلودگی و لرزش می شود؟
- ایا فشار خون پایین خطر دارد؟
- تفاوت فشار خون پایین و بالا
- چرا به سنجش فشار خون در منزل نیاز پیدا می کنیم؟
- کنترل و درمان فشار خون پایین در منزل
افراد زیادی در این وضعیت دچار سرگیجه و غش میشوند که در صورت عدم تشخیص به موقع میتواند صدمات جبرانناپذیر در پی داشته باشد.اگر فشارخون شما در حالت طبیعی نرمال است، افت شدید و ناگهانی آن نگران کننده خواهد بود. اندازه گیری فشار خون در منزل یکی از خدمات قابل ارائه است که برای بیمارانی که بنا بر دلایل مختلفی مانند دیابت، ناراحتیهای قلبی و… مشکل فشار خون بالا دارند می تواند مثمر ثمر باشد.
این اندازه گیری فشار خون در منزل بیمار صورت می گیرد و از دیگر مزیتهای آن علاوه بر آسان کردن انجام این کار و دقت اندازهگیری به روش اصولی، ارائه راهکارها و آموزشهای مناسب در این زمینه است.
از چه عددی فشار خون پایین است؟
اگر فشار خون کمتر از 90 میلیمتر جیوه برای عدد بالایی (سیستولیک) یا 60 میلیمتر جیوه برای عدد پایینی (دیاستولیک) را نشان دهد، بهطور کلی بهعنوان فشار خون پایین در نظر گرفته میشود.
موسسه خدمات پزشکی در منزل امید، به صورت 24 ساعته آماده ارائه خدماتی از قبیل کنترل علائم حیاتی و کلیه اقدامات پزشکی و پرستاری در محل می باشد. لطفا جهت هماهنگی با شماره 02146015770 ، هماهنگی کرج و سایر شهرها با شماره تلفن 02146015177 ، دفتر مرکزی و مدیریت موسسه خدمات پزشکی امید با شماره تلفن 91016923 - 021 ، تماس سریع 09105545790 ، و جهت پشتیبانی ، مشاوره و هماهنگی با این مرکز از طریق پیام رسانهای اینترنتی با شماره 09399545088 ارتباط برقرار نمایید.
به چه علت فشار خون پایین میاد؟
شرایطی که ممکن است باعث کاهش فشارخون شود:
- بارداری: از آنجا که سیستم گردش خون در دوران بارداری به سرعت گسترش پیدا میکند ممکن است فشارخون کاهش پیدا کند. این کاهش طبیعی است و معمولاً بعد از زایمان، فشارخون به حالت قبل از بارداری برمیگردد.
- مشکلات قلبی: مشکلاتی مانند ضربان قلب خیلی کند (برادیکاردی)، مشکلات دریچهای قلب، حملهی قلبی و نارسایی قلبی میتوانند باعث کاهش فشارخون شوند.
- مشکلات غددی: مشکلات غده تیروئید مثل بیماری پاراتیروئید، نارسایی غده آدرنال (بیماری آدیسون)، کاهش قند خون (هیپوگلیسمی) و در بعضی موارد، دیابت ممکن است باعث کاهش فشارخون شوند.
- کمبود آب: وقتی بدن شما بیش از آب دریافتی، آب از دست میدهد میتواند باعث ضعف، گیجی و خستگی شود. تب، تهوع، اسهال شدید و مصرف زیاد داروهای ادرارآور و همین طور ورزش شدید ممکن است باعث کمبود آب بدن شود.
- از دست دادن خون: از دست دادن خون زیاد مثلا در اثر آسیب جدی یا خونریزی داخلی، خون بدن را کم میکند و میتواند باعث افت فشارخون شود.
- عفونت شدید: وقتی عفونت از جایی در بدن وارد خون شود ممکن است باعث افت شدید و خطرناک فشارخون شود که به آن شوک سپتیک گفته میشود.
- واکنش شدید آلرژیک (آنافیلاکسی): محرکهای چنین واکنشهای شدید و خطرناکی ممکن است بعضی غذاها، داروها یا نیش حشرات باشد. واکنش آنافیلاکسی ممکن است باعث مشکلات تنفسی، خارش پوست، تورم گلو و افت شدید و خطرناک فشارخون شود.
- کمبود مواد مغذی در رژیم غذایی: کمبود ویتامین ب12، فولات و آهن در رژیم غذایی مانع از ساخت کافی گلبولهای قرمز خون میشود (کمخونی) که همین میتواند باعث کاهش فشارخون شود.
علائم فشار خون پایین
رایجترین علائم افت فشار ناگهانی بهدلیل نرسیدن خون کافی به مغز بروز پیدا میکنند. این نشانهها عبارتند از:
- غش
- سنکوپ
- تاری دید
- بیقراری
- عدم تعادل
- خستگی یا ضعف
- رنگ پریدگی پوست
- حالت تهوع و استفراغ
- گیجی و مشکل در تمرکز
- احساس تنبلی و بیحالی
- تنفس سریع و غیر عمیق
- تغییرات غیرعادی در رفتار فرد
- سرگیجه و احساس سبکی در سر
اگر فشار خون پایین باشد چکار کنیم؟
برای درمان فشار خون پایین، علاوه بر داروها، روش های خود مراقبتی و پیشگیرانه نیز توصیه می شود که انجام و رعایت آنها، می تواند تا حدود زیادی از بروز افت شدید فشار خون و بروز علائم ناگوار آن جلوگیری به عمل آورد. از جمله روش های خود مراقبتی در برابر افت فشار خون می تواند به موارد زیر اشاره کرد:
- نوشیدن آب کافی (به خصوص در زمان اسهال و استفراغ)
- کاهش استرس و انجام تمرین های ریلکسیشن
- اجتناب از ایستادن به مدت طولانی
- اجتناب از تغییر ناگهانی وضعیت و به بلندشدن سریع
- مصرف بیشتر نمک برای افزایش سدیم بدن
- پرهیز از نوشیدن الکل
- پوشیدن جوراب تنگ
- افزایش تعداد وعده های غذایی و کاهش حجم مصرفی غذا در هر وعده
ایا فشار خون پایین باعث تپش قلب، تهوع، تشنج ، خواب آلودگی و لرزش می شود؟
فشار خون پایین یا همان هیپوتانسیون، یک شرایط پزشکی است و زمانی رخ میدهد که فشار خون افراد به میزان قابلتوجهی کاهش می یابد. علائم فشار خون پایین شامل سرگیجه و لرزش، احساس خستگی و ضعف، تنگی نفس، حالت تهوع و استفراغ، افزایش ضربان قلب و تشنج است.
ایا فشار خون پایین خطر دارد؟
فشار خون پایین (هیپوتانسیون) منجر به جریان خون نامناسب و به همین واسطه انتقال ناکافی اکسیژن و مواد مغذی، به قلب، مغز، کلیه ها و دیگر اعضای بدن می گردد. این موضوع تنها در صورتی می تواند خطرناک باشد که فشار خون بسیار پایین باشد.
ایا فشار خون پایین در بارداری خطرناک است؟
افت فشار خون در دوران بارداری به دلایل مختلفی می تواند خطرناک باشد. برای مثال، سرگیجه خطر غش کردن و افتادن شما را افزایش می دهد که می تواند به شما و کودکتان آسیب برساند. افت فشار خون درمان نشده همچنین می تواند باعث آسیب اندام شود؛ زیرا مقدار خون و مواد مغذی تحویلی در سراسر بدن شما و جنین کاهش می یابد. اکثر مطالعات بر فشار خون بالا تمرکز می کنند که باعث ایجاد شرایط جدی مانند پره اکلامپسی می شود و می تواند منجر به نارسایی اندام شود. با این حال، یک مطالعه تخمین می زند که فشار خون پایین خطرناک است، به خصوص در سه ماهه سوم، زمانی که می تواند خطر زایمان زودرس را تا 150 درصد افزایش دهد.
تفاوت فشار خون پایین و بالا
طبق انجمن قلب آمریکا (AHA)، فشار خون طبیعی 120/80 میلیمتر جیوه و کمتر است. مقادیر کمتر از 90/60 میلیمتر جیوه نشاندهنده فشار خون پایین یا افت فشار خون است. مقادیر بالای 140/90 میلیمتر جیوه نشاندهنده فشار خون بالا یا هایپرتنشن است.
چرا به سنجش فشار خون در منزل نیاز پیدا می کنیم؟
فشار خون بالا عامل اصلی مرگ زودهنگام است و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد. پایش منظم فشار خون در خانه به کنترل بهتر آن کمک میکند.
کنترل و درمان فشار خون پایین در منزل
کنترل فشار خون در منزل یک عمل حیاتی برای بیمارانی است که از فشار خون بالا یا پایین رنج می برند. بیمارانی که مشکل فشار خون مزمن دارند باید نسبت به کنترل فشار خون به صورت روزانه اقدام کنند. کنترل فشار خون در منزل یک خدمت جدید است که دیگر نیاز نیست برای کنترل فشار خون به صورت حضوری به مرکزی مراجعه کنید. علاوه بر روش های خودمراقبتی، برای درمان فشار خون پایین به خصوص در زمانی که همراه با علائم ناراحت کننده یا بسیار مکرر رخ می دهد؛ لازم است تا دارودرمانی نیز انجام پذیرد. برخی از مهم ترین داروهایی که برای درمان فشار خون پایین تجویز می شوند عبارتند از:
- فلودروکورتیزون: این دارو برای فشار خون پایین در حالت ایستاده و افت فشار خون به دلیل کم آب شدن بدن تجویز می شود. فلودروکورتیزون یک داروی کورتیکواستروییدی برای کنترل میزان مایعات و سدیم بدن است. این دارو از طریق افزایش حجم خون نیز، می تواند باعث افزایش فشار خون در فرد شود.
- میدودرین: معمولاً برای افراد مبتلا به فشار خون پایین شدید در حالت ایستاده، تجویز می شود.
- پیریدوستیگمین: این دارو برای بیمارانی تجویز می شود که به دلیل ضعف عضلانی، مبتلا به فشار خون پایین هستند. پیریدوستیگمین باعث افزایش قدرت عضلانی از طریق ممانعت از کاهش نوعی ماده طبیعی به نام استیل کولین که برای عملکرد طبیعی عضلات لازم است، می شود. از این رو این دارو به کاهش بی حالی که یکی از اصلی ترین علائم فشار خون پایین است کمک می کند.
- کافئین: کافئین یکی از محرک های سیستم عصبی مرکزی است و موجب افزایش هوشیاری در فرد می شود. هم چنین کافئین به طور موقت و کوتاه مدت می تواند باعث افزایش فشار خون شود.
- اریتروپویتین: این دارو برای فشارخون پایین ناشی از کم خونی تجویز می شود.اریتروپویتین سبب افزایش فشار خون و تعداد سلول های خونی در فرد می شود.
- تجویز داروهای ضد عفونی و غیر استروئیدی: چنانچه فشار خون پایین ناشی از وجود عفونت باشد.
شما می توانید برای تزریق واکسن آنفلانزا در منزل ویژه همه مناطق تهران و کرج از طریق تماس با شماره تلفنهای 09399545088 - 09105545790 - 91016923 - 021 متعلق به پلتفرم امید سلامتی، یکی از معتبرترین ارائه دهندگان خدمات پزشکی درمانی در منزل اقدام نمایید و در سریعترین زمان ممکن، به این خدمت دسترسی پیدا کنید.
تلفن : 09399545088
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان افزایش فشار یا فشار خون بالا در منزل
تاریخ انتشار : 1403-01-08تاریخ بروز رسانی : 1403-06-18
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .